Casa de lemn - casa vitorului

In ultimii ani, europenii sunt din ce in ce mai interesati de constructiile din lemn. Comparativ cu SUA, unde peste 80% din locuinte sunt din lemn, sau cu Japonia, unde acest procent se apropie de 50%, Europa este inca intr-o faza incipienta. Germania – dupa cum ne-am obisnuit – este mai avangardista, casele din lemn apropiindu-se vertiginos de 15% din totalul locuintelor. Piata europeana de constructii din lemn a ajuns anul trecut la aproape opt miliarde de euro, cu o tendinta clara si constanta de crestere.

Lemnul, printre alte materiale de constructii, este de apreciat pentru rezistenta sa, economia de energie si mai ales pentru faptul ca este ECOLOGIC. Fiecare metru cub de beton inlocuit cu lemn inseamna cu o tona de dioxid de carbon mai putin în atmosfera.

Sa construim o casa de lemn este o alegere remarcabila. Este un material rezistent, natural, sanatos si folosit din totdeauna in constructii. Avantajele oferite sunt multiple: timp de executie redus, eficienta energetica de top, costuri reduse semnificativ, o calitate superioara a aerului din interior. Merita mentionat de asemenea faptul ca intr-o casa de lemn ne putem muta imediat dupa finalizarea lucrarilor spre deosebire de o casa clasica care are nevoie de un timp destul de mare (cateva luni) pentru uscarea tencuielilor, in caz contrar riscand aparitia igrasiei si a mucegaiului.

Concluziile…sa le tragem fiecare.

Din proiectele noastre

Casa Blaye

Casa Blaye

Casa din lemn construita de noi in muntii Pirinei in apropierea Principatului ...

Casa Blaye »
Casa Corina

Casa Corina

Casa de lemn inceputa in luna dec. 2013. Suprafata 100mp, compusa din: ...

Casa Corina »